Övrigt

Elektrisk Energi

Elektrisk energi är energi som produceras av laddade partiklar, Elektroner är oftast den partikeln. Dessa elektroner skapar energin genom att röra sig genom ledaren, exempel på detta är när en kabel är instoppad in i väggen. Elektronerna åker igenom den kretsen som är kopplad till eluttaget och ju snabbare elektronerna rör sig desto mer energin skapas. Sist men inte minst så kan elektrisk energi ändra sig till andra former som tex värmeenergi samt rörelseenergi. (Daniel)  

(Länk

Superledande, Smes, Dsmes 

Superledande är ett sätt för människor att lagra energi, superledande lagrar elekriskt energi på ett väldigt bra sätt då under en viss temperatur har möjligheten att leda oänligt många elektroner. Supraledande lagring har vissa funktioner som batterier tex så har superledandelagring en abrupt respons på laddning och urladdning. Dock så har inte batterier möjligheten att kunna lagra lika mycket energi som superledande lagring då det kan klara oändligt med elektroner. En annan anledning till varför superledande lagring är så starka är på grund av att de vitala delarna i lagringen är fast alltså att de inte är rörliga. På grunda av de avancerade technologi och dyrheten på produkten så är superledande lagring ovanligt.(Danjel) 

(Länk

Smes 

Smes eller små eller medelstora energi lagrings system. De är små och medelstora enheter som lagrar elektrisk energi samt så frigör de energin. Lokala energisystem använder sig av smes för att stödja de, då de balanserar belastning, möjligheten till att använda sig av förnybar energi ökar, samt så minskar det påverkan av periodiska energikällor som solkraft och vindkraft. Smes kan vara massor med olika lagringsteknologier som tex batterier då de ofta används vid bostäder och andra typer av boende för att minska kostnader. (Danjel) 

(Länk

(Ai generaterd på Gencraft)   

Dsmes 

Dsmes eller distrubuted small to medium-sized energy storage är en typ av energilagringssystem, detta sytemet består av olika enheter som samlar in elektrisk energi. De olika enheterna är kontrollerade av system som samordnar olika energi nät som används för att hantera utjämningen i systemets belastning. Man gör detta för att förstärka de olika frekvenserna som gör att optimeringen av förnybar energi mycket smidigare. Sammanfattningsvis miljö gör DSMES flexibiliteten samt effektivitet när det kommer till energihantering, dsmes bidrar samt till minskingen av sårbarheten på elnät och sist men inte minst så främjar dsmes en hållbarframtid när det kommer till energi. (Danjel) (Länk

(Ai generaterd på Gencraft)   

Kondensatorer 

Kondensatorer är en av lagringarna som fungerar genom att lagra elektrisk energi i ett elektriskt fält och kan frigöra energin snabbt, det gör kondensatorer väldigt bra för elektroniska enheter. Exempel på elektroniska enheter som använder Kondensatorer är Tv-apparater, mobiltelefoner och datorer. kondensatorer är uppdelade i olika kategorierna som är uppdelade i är keramik, elektrolytiska och film.  

Elektrolytiska lagringen är den vanligaste sorten av kondensatorer. Elektrolytiska är uppbyggd på två metallplattor och hålls undan av en elektrolytlösning. Elektrolytiska är uppbyggd på ett bra sätt så den klarar av en hög kapacitans och kan användas i många olika applikationer. 

Keramiska kondensatorer är byggda av två tunna metall lager som är ett keramiskt material. Keramiska kondensatorer har en bättre hållbarhet och klara av mer stabilitet i höga temperatur än elektrolytiska kondensatorer.  

Filmkondensatorer är uppbyggda av två lager metall men har ett tunt lager plast i mellan dom två metall lagerna. Filmkondensatorer har en väldigt låg energiström och används mest i höga frekvenser för att annars fungerar den inte så bra. (länk) (Alexander S)(Ai generaterd på Gencraft) 

Ett svar på ”Elektrisk Energi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.