breaking news

AI i McDonald’s drive-thru

juni 4th, 2021 | by Sanin Ramic
AI i McDonald’s drive-thru
AI - Artificiell Intelligens
0

Apprente, ett Silicon Valley-företag grundat 2017, använder artificiell intelligens för att förstå uppkörningsbeställningar, vilket kan minska servicetiderna. Detta hade de tänkt testa att använda detta i McDonald’s drive-thru. McDonald’s sa att tekniken också skulle kunna användas någon gång i sina självbeställningskiosker och mobilapp .AI-tekniken som används är utvecklad av Apprente som McDonalds köpte under 2019 och förväntningen är att den kommer ta ett till två år att implementera. I Chicago så provade man att använda funktionen i 10 olika restauranger och resultaten var väldigt positiva. Kunderna gör beställningarna med rösten och enligt företagets vd, Chris Kempczinski, ska AI-tekniken i dagsläget vara 85 procent träffsäker och klara av 80 procent av beställningarna. Alltså kommer en femtedel av drive-thru-beställningarna kommer fortfarande hanteras av anställda.

Fördelarna med detta är då att mindre personer behöver anställas. Det tjänar företaget en hel del pengar på i längden, även om det på börjar blir väldigt dyrt och installera maskinerna på varje McDonald’s i världen. Samma gäller det med kunder som blir nöjdare med samma och effektivare service. Sedan så skulle det passa bra i Corona pandemin som sker just nu, då många människor inte kommer behöva trängas i små ytor med dålig hygien.

Nackdelen med detta blir då att många jobb förloras. Speciellt för ungdomar utan någon utbildning där snabbmats restauranger ofta är passande för yngre. Samma gäller outbildade människor som precis har kommit till Sverige och behöver ett tidigt jobb. Detta kan senare leda till att unga hamnar på gatan istället enbart för att tjäna pengar som i sin tur leder till med kriminalitet och osäkerhet i samhället.

Bildkällor:

https://www.digitalsignagetoday.com/articles/mcdonalds-delivers-ai-at-the-drive-thru/

https://sv.wikipedia.org/wiki/McDonald%27s

Källor:

https://www.cnbc.com/2019/09/10/mcdonalds-acquires-ai-company-trying-to-automate-the-drive-thru.html

https://computersweden.idg.se/2.2683/1.751842/mcdonalds-testar-ai-drive-thru-i-usa

https://www.digitalsignagetoday.com/articles/mcdonalds-delivers-ai-at-the-drive-thru/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.