breaking news

Tesla autopilot

juni 4th, 2021 | by Ludvig Nyström

Tesla har många funktioner som kommer med när man köper bilen, en funktion som kommer med är semi-autonomous driving vilket hjälper till föraren med autopilot men du kan behöva hjälpa till med att köra då den inte kör helt själv. Men tesla håller för tillfället på med att skapa så att bilen kan köra helt av sig själv för tillfället. Denna autopilot som tesla har skapat kallas för Driving Assistance System (ADAS) vilket är ett avancerat förarassistentsystem.

teslas autopilot system har många åsikter omkring det. Både positiva och negativa. Autopiloten kan till exempel vara bra för förare som är trötta, men då autopiloten kan behöva hjälp av föraren så råder det många åsikter om detta.

Teslas AI system erbjuder ett 360 graders synfält med en 250 meters räckvidd. Så AI:n kan känna av om det finns någon fara inom en 250 meters räckvidd som till exempel om ett djur springer ut på vägen kan bilen sakta ner innan något händer.

Källa 1:

källa 2:

källa till utvald bild:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.