breaking news

Teknologisk singularitet

juni 3rd, 2021 | by Aidarus Mohamed
Teknologisk singularitet
AI - Artificiell Intelligens
0

Den Tekniska singulariteten är en hypotetisk tidpunkt då den tekniska tillväxten blir okontrollerbar, vilket resulterar i oförutsägbara förändringar av den mänskliga civilisationen

Accelering av den tekniska utvecklingen har varit det centrala inslaget i detta århundrade. Vi människorär på kanten av förändring. Den exakta orsaken till denna förändring är det förestående skapandet av teknik av enheter med större äm människans intelligens. Vetenskapen kan uppnå detta genombrott på flera sätt.

Konsekvenserna med denna händelse är när mer än mänsklig intelligens driver framsteg kommer dessa framsteg att bli mycket snabbare I själva verket verkar det inte finnas någon anledning till att framsteg i sig inte skulle innebära skapandet av ännu mer intelligenta enheter på ännu kortare tidskala

Jag hittade en väldigt bra analogi på en ut av videon som handlar om Teknologisk Singularitet och det var att djur kan anpassa sig till problem och göra uppfinningar, men ofta inte snabbare än naturligt urval kan göra sitt arbete. Världen fungerar som sin egen simulator när det gäller naturligurval Vi människor kan lösa många problem tusentals gånger snabbare än vad naturlig urval kan. När vi nåt teknologisk singularitet så förutspårar forskare att datorer kommer att göra livsförändrande nobelprisvinnande upptäckter var femte sekund.

Om den tekniska singulariteten kan hända kommer det att ske. Det finns inget sätt att stoppa det Även om alla världens regeringar skulle förstå “hotet” och vara i dödliga rädsla för det skulle framsteg mot målet fortsätta Konkurrensfördelen – ekonomis, militär vid varje framsteg inom automatisering är så övertygande att förbud mot sådana saker bara försäkrat någon annan kommer att få dem först.

Källor:

1.https://eduzaurus.com/free-essay-samples/is-artificial-intelligence-good-or-bad/

2.https://frc.ri.cmu.edu/~hpm/book98/com.ch1/vinge.singularity.html

3.https://en.wikipedia.org/wiki/Technological_singularity#:~:text=The%20technological%20singularity%E2%80%94also%2C%20simply,unforeseeable%20changes%20to%20human%20civilization.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.