breaking news

AI – AlphaStar

juni 3rd, 2021 | by Adrian Mansur
AI – AlphaStar
AI - Artificiell Intelligens
0

AlphaStar är ett datorprogram inom AI skapat av brittiska artificiell intelligens – företag, DeepMind. Den spelar videospelet “StarCraft ll”, ett realtidsstrategi-datorspel, och presenterades för publiken med all information i januari 2019. Efter 7 månader, augusti 2019, nådde AlphaStar redan “Grandmaster-status” vilket är topplistan av 200 bästa spelare i StarCraft ll.

Den 19 december 2018 besegrade DeepMinds bot AlphaStar en toppspelare, Grzegorz “MaNa” Komincz, 5-0. Från webblatsen “Ars Technica” ansåg därefter en journalist att AlphaStar hade förmågan med hjälp av ett API att göra sina klick med kirurgisk precision vilket tycktes vara orättvisa intelligens för en robot jämfört med en människa, som begränsas av mekaniska gränser för datormöss.

Om man jämför AlphaStar med AlphaZero, AI inom bemästring av schack, shogi och go, lär AlphaStar sig inledande att efterlikna spelmekanismen från de bästa spelarna i deras databas, något som är nödvändigt för utveckling av AI enligt “David Silver” från DeepMind.

AlphaStar: Mastering the Real-Time Strategy Game StarCraft II | DeepMind

Källa till bilden:

https://deepmind.com/blog/article/alphastar-mastering-real-time-strategy-game-starcraft-ii

Källor

https://en.wikipedia.org/wiki/AlphaStar_(software)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.