LinuxRaspberry Pi

Objektdetektering

Det här nästa projektet är det enda som använder hallon pi 4 och det använder också Coral USB accelerator för extra processer. Vad detta gör är att det körs tensorflödesljus för att göra detektering av objekt i realtid. Det ger 20 bilder per sekund och det upptäcker objekt som stol och bord eller något annat med hjälp av en kamera. Det som fascinerar med detta är att du faktiskt kan träna det för att göra ditt eget objekt upptäcka och jag såg till och med en Youtube-video av en person som tränade den för att upptäcka vapen vilket är fantastiskt så jag tror att den här typen av projekt kan användas för säkerhet åtgärder

Bildresultat för object detection raspberry pi

https://towardsdatascience.com/real-time-object-tracking-with-tensorflow-raspberry-pi-and-pan-tilt-hat-2aeaef47e134

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.