AI - Artificiell IntelligensTransport och fordon

Tesla Autopilot

Autopiloten som har utvecklats av Tesla är ett avancerat ADAS system, som även kallas för Driving Assistance System. Teslas system har många olika funktioner tillgängliga som man kan använda ifall man har köpt en tesla, en funktion som man kan använda just nu är semi-autonomous driving vilket är autopilot men inte att den kör helt själv utan att ibland kan du behöva hjälpa bilen att köra.

Men tesla försöker så snart som möjligt att rulla ut programvaran för att bilarna ska kunna köra sig själva helt och hållet.

Fördelarna med en självkörande bil är att det minskar antalet olyckor drastiskt då systemet tar tex bort tröttheten från en förare som har kört bilen länge och då börjar blir trött.

AI

Musk Reveals Details Related To Tesla's Artificial Intelligence

AI:n som används i teslas system är väldigt sofistikerat och upptäcker nästan allt som är på vägen inom dess synhåll, och för att minska risken att någon lämnas utanför synfältet så har tesla satt kameror runt hela bilen.

Systemet kan tillomed märka av ifall ett rådjur springer ut på vägen och även stanna bilen för att minska risken för en olycka.

Autopiloten nätverk innehåller ungefär 48 nätverk och tar runt 70 tusen GPU timmar för att träna upp till en god nivå.

Källor

https://www.tesla.com/sv_SE/autopilotAI

Källa till utvald bild

https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Ftime.com%2F4494496%2Ftesla-mobileye-autopilot-safety%2F&psig=AOvVaw2FbwEVD_9AO1YVXaRkv6ZU&ust=1621927115018000&source=images&cd=vfe&ved=0CA0QjhxqFwoTCNjy3MHj4fACFQAAAAAdAAAAABAD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.