AI - Artificiell IntelligensFordonsdesignFordonssäkerhetTransport och fordon

AI – Autopilot inom bilar.

Artificiell intelligens är något som utvecklas mer och mer i vårat samhälle och något som människan har velat ha inom långa perioder är självstyrande fordon. Med hjälp av artificiell intelligens så har man kunnat skapa ett system vid namn autopilot som hjälper båda människan och fordon att utvecklas. Autopilot inom bilar är något som är ganska revolutionerande och bilar som Tesla till exempel har nu självstyrda bilar. Autopilot systemet som jag går igenom i detta inlägg är av Tesla. Teslas autopilot system är ett ganska smart och effektiv system som fungerar på neurala nätverk. Deras neurala nätverk fungerar på kameror som är placerade runt om kring bilen som är kodade för att identifiera objekt, hinder med mera. Teslas neurala nätverk tränas upp genom att bilen skickar information till nätverket som får bilarna att utvecklas och hantera olika typer av scenarion.

Model X | Tesla Sverige

En fråga som är ganska upprepande är “Varför är autopilot viktigt inom fordon?” och där kan jag självsäkert besvara med att det kan öka säkerheten inom trafiken som leder till att mindre kraschar sker och mindre problem sker på grund av föraren så som att köra i fel fil.

Vad är för och nackdelarna?

Dom största fördelarna är att det kommer spara människor tid, mindre trafikstockningar och förhindra olyckor när man kör onykter. Det kommer även nackdelar så som att det inte är fullt ut utvecklat och det kommer behövas flera bilar kopplade inom samma nätverk för att bilarna ska kunna kommunicera, mindre anställda inom transport industrin så som privata chaufförer med mera. Det kommer även bli svårt och inse problemet i en olycka på grund av att det inte är några människor som styr över det. Systemet kommer även kunna vara sårbart för båda hackare och cyberattacker som är ganska negativt.

Källor:

https://www.frickey.com/blog/pros-cons-driverless-cars

https://www.tesla.com/autopilotAI

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.