AI - Artificiell Intelligens

AI i bilar

Det jag valt att skriva om är självkörande bilar, tesla är ett exempel på en självkörande bil. När det finns en AI i en bil så fungerar det så att det finns radar, sensorer, kameror och GPS som hjälper bilen att förstå det som pågår runt om och därför kan den åka utan allt för stora hinder.

Bilden togs härifrån

Fördelar som finns med en självkörande bil och AI i en bil är att det sparar mycket energi för en människa speciellt på långa sträckor då en person blir trött och inte orkar köra mer, det minskar även chansen för krock då en person som är trött kan somna under rundturen. Det minskar även chansen för krock då folk kan vara berusade och ändå köra men när man har en självkörande bil kan bilen köra åt dig och minska chansen för att du kan krocka eller att du kan få böter och hamna i fängelse för att köra bil medans man är påverkad av alkohol. En annan fördel är att man sparar pengar på att ha en AI då den gör mer balanserat och då bränsleförbrukningen inte är så hög.

Nackdelar med en självkörande bil kan vara att ibland så kan dom inte hänga med i omgivningen och förstå vad som händer ifall det regnar helt plötsligt och att det regnar mycket. Det som händer är att de flesta sensorerna inte har programmerats för att förstå sig på plötsliga regnoväder och snöfall. Det kan även vara svårt för en självkörande bil att ta beslut vid en olycka då det kanske hände plötsligt och då den inte fattar vad som händer. En annan nackdel kan vara att folk kanske senare kommer förlora sina jobb då folket kommer föredra att bli skjutsade av en maskin som man anser vara säkrare.

Källan för mina nackdelar hittar du: här

Källan för fakta och fördelar om självkörande bilar hittar du: här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.