Övrigt

Botten Tay och A.I lärning

Många av oss vet vad en A.I är, men har ni hört tallas om A.i’n Tay? Tay var en A.I som microsoft släppte lös på twitter år 2016. Tay lärde sig från de användare den interakterade med. Detta var menat att vara ett projekt som visade hur A.I kunde lära sig på olika sätt och sedan utvecklas.

Men forum som 4Chan hade andra planer. Deras mål var att lära denna A.I de mest grova orden och ideologierna. Det är precis detta de lyckades med. Under en period av 24 Timmar lyckades de Lära denna bot att säga saker som att den håller med Hitler och att feminism är en kult.

Då detta var ett katastrofalt försök av att visa vad en A.I kan göra men den visar även potentialen i att lära A.I’s. Ifall man kan lära en A.I att vara rå rasistisk kan man ju lära den en mängd olika saker. Man kan t ex mata in masa data om hur man ska göra ett arbete så kan A.I lista utt det mest effektiva sättet att göra det. Med användingen av A.I kan man nog effektivisera ett flertal aspekt av våra liv. Men då kommer även risken av att våra rädslor blir riktiga och A.In tar över.

https://www.theverge.com/2016/3/24/11297050/tay-microsoft-chatbot-racist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.