LinuxRaspberry Pi

Raspberry Pi, Legosorterare

Denna maskin kan sortera alla legobitar med hjälp av Raspberry Pi 3 B+ (Raspberry Pi 4 skulle också fungera). Den har över 10 000 individuella legobitar och maskinen känner igen alla delar. Men maskinen använder si av flera system, det finns få mikroelektroniska komponenter som sorterar med 18 typ av samlingar med en efter en legobit som sorteras. Legobitarna är scannade av Pi Camera Module V2 som trådlöst skickas skanningen till närmaste datorn som i sin tur använder en robot som känner igen legobitarna samt identifierar nya legobitar och informerar Raspberry Pi vart de ska samlas utav de 18 punkterna.

https://www.tomshardware.com/news/raspberry-pi-universal-lego-sorter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.