Arduino

Blockkodning Partylampor

Vad jag har gjort

Detta är en Arduino krets där du själv ser vilka färger som party-ljusen gör när du slår av och på de olika knapparna på kontrollpanelen. Som du ser så behövs en Ardiono Uno, en kopplingsplatta, två RGB LED-lampor,  en resistor, en DIP Switch SPST x 4 samt ett antal kablar.

Kopplingen

Jag har kopplat ett antal utgående portar 6, 9 och 10 till kontrollpanelen och från kontrollpanelen så drog jag kablarna till kopplingsplattan, den ena med ”rätt” dragna kablar, den andra med ”fel” för att få de två lamporna att blinka olika färger. Sedan har jag dragit minuskabeln och jord till en resistor, från resistorn till knapp 4 på panelen och sedan till jord. Med knapp 4 kan man alltså stänga av båda lamporna helt och med de andra så kan man ändra vilka färger som syns.

Koden

Detta är en väldigt enkel kod. Den har egentligen bara två delar, välj färg och vänta tills nästa färg väljs. Detta repeteras i fyra cyklar med 4 olika färger. Väntetiden mellan färgerna är 25 millisekunder, sedan kommer nästa färg.

Kommentarer i koden

Högst upp så har vi namnet på kretsen, sedan är det de enkla kommentarerna om att färgen väls och att den väntar kort tills att byta färg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.