Arduino

Arduino UNO ljudkrets

Jag har byggt en typ av ljudspelnings krets med hjälp av Arduino Uno. En krets som spelar olika toner när man trycker på den olika knapparna som jag har kopplat på breadborden. Jag har även använt mig av fem styckena resistorer, fyra knappar, kablar och en piezo. När allt är kopplat och kodat fungerar kretsen som en ljudspelare.

Jag började med att drar ström till min tillsatta breadborde. Detta gjorde jag genom att koppla 5V och ground från min Arduino Uno till breadborden. Den röda kabeln har en positiv elektrisk laddning och den svarta har en negativ elektisk laddning som ansluter sig från Arduinon till breadborden.

Jag satt in en piezo högtalare, som agerar som kretsens ljudspelare. Sedan så har jag kopplat en resistor till piezon så de kan spela de olika tonerna. Varför jag har kopplat resistorn där är därför att piezon inte klara av så stark ström (5V). Piezon är dragen till den digitala strömkällan på Arduino UNO som är dragen från digitall power 8 går till port b1 på breadborden, denna port är placerad under piezon.

Jag tog även fyra styckena knappar och kopplade dem till Analog IN. Det är även dragna vardera knappar med hjälp av resistorer och kopplat positivt laddade kablar till vardera knappar.

Till min krets så har jag använt av tinkercads blockkods funktion för att koda min krets. Jag började med att koda min fösta knapp. Denna knapp är kopplad till A0, när den är intryckt så ställs A0 över till high. Koden fungerar på det sättet så att om A0 är satt till high, alltså att knappen är tyckt. Så kommer nästa del av koden utföras. Efter det så kodar jag att den ska spela piezon från pin 8 med ton 56 under en sekund. Sedan för resten av knapparna så ändrade jag bara deras digital pin och deras toner för att få min färdiga krets.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.