AI - Artificiell Intelligens

AI inom sjukvården

AI som även är kallad för Artificell intelligens är ett väldigt brett område inom datakunskap, till exempel finns AI i sökmotorer, översättningstjänster, karttjänster, spamfilter, och digitala assistenter. Vi använder oss av AI dagligen utan att tänka på det.

Ett exempel där man använder väldigt mycket AI är inom sjukvården. AI (Artificiell intelligens) kan hjälpa till att tolka EKG och upptäcka sjukdomar som kan påverka hjärtat. Det kan också använda sig av elektrokardiogram som visar de elektriska signaler som skapas i hjärtat. På detta sätt kan vi få reda på om vilka sjukdomar hjärtat har.

Ett EKG är inte skadligt och hela undersökningen kan ta cirka 10 minuter. När man tar ett EKG är det väldigt viktigt att man är helt still och är avslappnad för att registreringen ska bli så bra som möjligt.

Länk till bilden

Däremot kan man också använda AI på andra sätt inom sjukvården som till exempel övervakningskameror. Med AI övervakningskameror kan den lära sig miljön. Kameran kommer också kunna samla in information och förstår va som är ert normaltillstånd. Det är ett intelligent system som lär sig ditt beteendemönster, kontinuerligt uppdateras och vars precision förfinas ju längre det används. En AI kamera kan också skicka s.k. Alltså skickar AI notiser till din mobil. Då får man en signal om att något onormalt sker omkring kameran.

Fördelen med att ha AI övervakningskameror är att den är väldigt smidig att använda sig av, om något sker framför kameran kan man få ett sms osv.

AI kameror är väldigt bra. Men det finns en nackdel med AI kameror som är att de kräver mer beräkningskapacitet och mer matematiska uträkningar jämfört med traditionella algoritmer.

Länk till bilden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.