AI - Artificiell Intelligens

AI – Nvidia GauGAN

Nvidia GauGAN är ett system där AI läser av färger som är kopplade till specifika ämnen och saker. Det handlar om att man riter en lätt bild i ett program som liknar paint och då kan AI:n koppla ihop det du har ritat med bilder från en databas.

Här nedan är ett exempel på hur det kan se ut.

GauGAN Turns Doodles into Stunning, Realistic Landscapes | NVIDIA Blog

En väldigt stor fördel med det här är som du kanske kan förstå på bilden att det är väldigt lätt att använda. Det ger en stor möjlighet till enskilda individer att skapa och lära sig det här.

Det finns även massor med användningsområden det här kan vara bra till. Det är nämligen ett ganska enkelt sätt att återskapa relativt exakta bilder på platser man kanske behöver återskapa. Men man kan även skapa helt nya miljöer med den här tekniken.

En negativ effekt som kan uppstå är risken som alltid finns med AI. Om AI blir för bra på det här och lyckas tänka själv och skapa dessa bilder och miljöer själv varför behövs ens människan?

Det är omöjligt att säga vad som händer om AI tar över men jag tror att det i alla fall kommer vara väldigt tråkigt att vara människa om AI fixar allting.

Källor:

https://blogs.nvidia.com/blog/2019/03/18/gaugan-photorealistic-landscapes-nvidia-research/

Bildkälla:

https://blogs.nvidia.com/blog/2019/03/18/gaugan-photorealistic-landscapes-nvidia-research/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.