Arduino

Kretsar

Jag valde att göra en krets som är ett trafikljus. Jag började med att kolla på all canvasvideos för att förstå grunderna och sen gick jag in och började med att göra en enda krets som konsisterar av en led lampa, sladdar, breadboard och en arduino och så här blev första kretsen.

Jag valde att ha + sladdarna dvs de sladdar som skickar ut signaler orange för det e den färgen man har på de. Nu när jag visse hur man gjorde en krets kunde jag enkelt göra ett trafikljus för jag behöver bara lägga till två till kretsar med 2 till Leds och sen lägga in en kod så skulle det vara klart.

Jag började med att göra den andra kretsen där lampan skulle lysa orangt så jag gjorde exact samma sak

Sen så gjorde jag tredje lampan som skulle vara grönt och det här är resultatet.

Nu när jag blev klar med själva kretsen så började jag göra koden till kretsen.

Koden som jag kom fram till är ganska simpel. Jag gör ju ett trafikljus så bara en lampa ska lysa i taget så medans en lyser så är de andra low dvs off och high betyder ju På. Efter att jag gjorde koden så märkte jag att alla 3 lampor väntar tre sekunder innan de sätts på och det är ju inte sant när man kollar på trafikljus för röd och grönt är på mycket längre än orange så jag behövde fixa det så detta blev slut resultatet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.