breaking news

Tesla

december 17th, 2020 | by Jaffar Alramahe
Tesla
Fordon och Miljö
0

Senaste åren har världen haft stark kritik mot gasbilar, de släpper ut för mycket koldioxid och det effekterar vår värld på ett negativt sätt. Världen ville ha en lösning på problemet, 2008 fanns det en lösning.

Tesla, ett bilmärke som tillverkar elbilar lanserade sin första elbil. Tesla roadster. Det har funnits elbilar tidigare men de var inte som Tesla. Tesla drivs helt på el och har en otroligt unik design. Tesla bilar är utrustade med auto pilot vilket innebär att den kör utav sig själv. Det kanske inte är säkert men det är ändå en otroligt stor utveckling.

Tesla drivs av el men något som är fräckt är accelerationen och hur snabba bilarna är. Tesla roadster lanserades med 288 hästkrafter vilket är jätte mycket för en bil och speciellt för en el bil.

Problemet med tesla är att de är väldigt dyra jämfört med andra bilar. Det är inte vem som helst som kan köra bilen. Det borde inte vara så, världen behöver en sådan utveckling i bilvärlden. Nu när tesla finns så borde de inte kosta så mycket, jordklotet kommer må bättre om fler kör den bilen. Tesla är extremt miljövänliga, de har inte en stor effekt på klimatet.

Ett annat problem är att det tar lång tid att ladda bilen. Det tar mycket mindre tid om man använder super charger. Det kan ta flera timmar och dagar ibland att få bilen att bli fulladdad men det beror helt på vilken modell du har och vad för laddare du använder. Med supercharger tar det bara några timmar att få din bil laddad.

Källor

https://www.tesla.com/sv_SE/about

https://en.wikipedia.org/wiki/Tesla_Roadster_(first_generation)

Bild källa

https://en.wikipedia.org/wiki/Tesla_Roadster_(first_generation)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.