breaking news

Raspberry pi smart bartender

april 29th, 2020 | by Gustav Soderbom
Raspberry pi smart bartender
Linux
0

Smart bartender är ett ganska intressant projekt gjort med hjälp av en raspberry pi 4 model b. Den fungerar lite som en juicemaskin där du har ett antal knappar att trycka på för att välja dryck. Skillnaden är att denna smarta bartender blandar upp vilka drinkar eller kombinationer som helst med en knapptryckning. Beroende på hur du programmerat så klart.

Bakom själva enheten som syns i den utvalda bilden ställer man de drycker som man vill kunna välja mellan. Man kopplar en slang till varje dryck i dess flaska eller behållare och sedan så kontrollerar rasberryn resten. Drycken pumpas från flaskorna och in i glaset med hjälp av två peristaltiska pumpar. Peristaltiska pumpar har ett jämt pumpflöde och det är bra att ha när man pratar om att skapa drinkar där andelar är viktiga.

I det nedre högra hörnet syns en raspberry pie.

Här nedan syns hur allt är ihop kopplat.

Källor:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.