breaking news

Max effekt vid medelvindar (vindkraftverk)

maj 8th, 2019 | by Balindervir Sekhon
Max effekt vid medelvindar (vindkraftverk)
Energi
0

Det måste vara minst 4 m/s vindkraft för att rotorbladen ska snurra och fungera rätt. Det fortsätter upp till 25 m/s och då blåser det väldigt mycket. När vinden är kraftigare så stängs vindkraftsverken på grund av säkerhetsskäl. När vindar är fullt igång är det 12-14 m/s. Det är som tur inte så vanligt, vilket leder till att man inte behöver stänga av vindkraftverk, man behöver heller inte bygga kraftigare vindkraft för att det är så sällan det händer. Dagens vindkraftverk är ändå ganska starka och tål upp till 70 m/s, så det är inget man behöver oroa sig över för att det förekommer nästan aldrig i Sverige.

LÄNK: https://www.jamtkraft.se/om-jamtkraft/var-fornybara-produktion/vindkraft/hur-fungerar-vindkraft/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.