breaking news

Hur fungerar vindkraftverk?

maj 8th, 2019 | by Balindervir Sekhon
Hur fungerar vindkraftverk?
Energi
0

Solen värmer upp atmosfären vilket gör att varm luft stiger upp i luften. Naturen gillar inte tomrum så luften som stiger upp ersätts av luft som kommer i form av vind. Vindkraftverket tar tillvara på vindarna som kommer från sidan och så funkar ett vindkraftverk. Rotationen av rotorbladen omvandlas till el i en generator. Andra maskiner och generatorer som tillhör vindkraftverket sitter skyddat i ett maskinhus som är till för vindkraftverken. Den kallas för Nacellen som finns längst upp i vindkraftverkets torn.

LÄNK: https://www.jamtkraft.se/om-jamtkraft/var-fornybara-produktion/vindkraft/hur-fungerar-vindkraft/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.