breaking news

Näthat

mars 7th, 2018 | by Max Engström
Näthat
Smart samhälle
0

Näthat

Varje dag så utsätts tusentals människor utav näthat. Näthat är ett av de vanligaste brotten som finns i vårat samhälle och det är en stor anledning till att många mår dåligt speciellt ungdomar då dem är mest på nätet. Många sociala medier gör inget om de ser att personer skriver näthat osv utan deras texter bara flödar fritt nästan utan konsekvenser.

Jag tycker att alla sociala medier borde införa som något slags skydd som reagerar på dåliga ord och liknande. De personerna som skriver hatet ska kunna få som en ban eller liknande beroende hur mycket hat dem skriver osv. Jag tycker även att hatord inte ska kunna publiceras i chattar så att ingen ska behöva se eller utsättas för hatet. Många människor begår självmord varje år för att dem blivit utsatta på nätet utan att få någon hjälp. Detta tycker jag är väldigt dåligt, straffen för näthat borde bli allvarligare och polisen borde ta det hela mer seriöst. Man skulle kunna inskaffa en ny sorts polis som bara tar hand om saker som händer på nätet för på så sätt så tror jag att färre personer skulle skriva näthat bara för att det finns en ordentlig polis som tar hand om såna fall. Om detta fanns så tror jag att många personer skulle må mycket bättre psykiskt då ingen ska behöva utstå näthat, mobbning eller liknande online.

Websidan Mucf berättar lite kort om hur unga blir utsatt och vad som kan hända på internet. https://www.mucf.se/nathat-hat-pa-natet

Källor:

https://www.mucf.se/nathat-hat-pa-natet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.