Strålkastare med rörelsecensor.

september 28th, 2016 | by Andreas Melin
Strålkastare med rörelsecensor.
Utvecklingsbar idé
4

Har du någon gång spelat tennis på en plan med kompisar och så blir det för mörkt? Lamporna som står vi tennisplanen vill inte sättas på? DÅ KAN JAG PRESENTERA MIN HELT NYA IDÉ!

Min idé är att man ska sätta en censor på strålkastare som står vid t.ex tennisplaner och fotbollsplaner så att den tänds när en person går inom arean. Strålkastaren kommer ha en inbyggd timer så att censorn sätts igång vid speciella tider ( när det blir mörkt ). Då behöver ingen sätta på lamporna manuellt och man kan fortfarande komma och spela.  flac-led

4 Comments

 1. Jesper Waldeck says:

  Smart 🙂

 2. David Karlsson says:

  NICE SVANTE!

 3. David Karlsson says:

  Strålkastare med rörelsesensorer
  Av: Andreas Melin Utvecklad av : David Karlsson

  Den Ide något som vill skulle kunna utföra med vår teknik idag för att det finns censorer redan som skulle kunna skicka signaler till gatlampor. Iden är väldigt användbar och unik som jag vet att jag och många andra skulle ta nytta av. Det skulle också bidra till att mer folk idrottar för många älskar att vara ute och sporta på kvällen vilket skulle göra världen mer friskare(långt tids mål)

  Det kommer inte vara svårt att konstruera denna ide heller för att allt man måste göra är att länka ihop lamporna och sensorerna till varandra vilket vi vet hur man gör. Lampstolparan har man tillverkat i år så detta kommer inte vara några problem. Man kan också använda lamporna som redan finns och bara länka dom med sensorer istället för att bygga nya av metall.

  Försäljningen av denna ide skrev du inget om så jag kommer att gör det. Företag som bygger dessa censorlampor kommer ha lätt att sälja dom till kommuner som har allmän idrotts platser eller stora idrotts föreningar som bygger nya anläggningar och planer.

  Hur man skulle kunna återvinna censorer vet jag inte riktigt för dom är oftast väldigt små och komplicerade men när de stora lamporna stolparna går sönder så kan man återvinna metallen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.