3d glassögon

januari 19th, 2016 | by Jonathan Eduardo Cordova Cuevas
3d glassögon
Transport och fordon
2

Hela processen börja med att jag börja med på att kolla upp hur typiska 3d glasögon ser och utifrån det så började jag forma min bild om hur mina 3d glasögon skulle kunna se ut.

När jag hade fått en ganska bestämd bild av hur min 3d glasögon skulle se ut så var det dags att få en konkret bild av hur de ska se ut genom att göra en skiss, jag börja med att rita ner mina 3d glasögon på papper det gjorde jag 2 gånger för att jag tyckte att den första vart kladdigt efter att ha ritat och suddat bort så jag gjorde en ny som vart mycket finare att kolla på så här vart den

 

 

 

Snapshot_20160119_4

 

Efter det var det dags att gör i programmet autodesk Inventor som är mitt valda digitala verktyg för det programmet har alla funktioner jag behöver för att göra min 3d modell så klart finns det flera program som gör detta på likande sett så som autocad  autodesk maya men autodesk inventor är det programmet som har det jag behöver kan gör en 3d modell med verkliga mått och det är det program vi har fått lära oss på digitaltskapande  lektioner.

 

Jag börja med att dela upp skissen jag har och göra individuella delarna med måtten jag fick från att mätta mobilen jag hade avståndet mellan mina ögon och hur stor min näsa är och jag gjorde alla delar med dom måtten.

 

Här är några bilder på några av delarna jag gjorde

bildfsa

asd

 

 

 

 

När alla delar var klara så var det dags att sätta ihop dom i en assembly

Det var bara att sätta ihop alla delar med hjälpa av funktionen constrian

 

sdgh dcasd

 

 

 

När allt var klar och ihop sätt var det dags att gör en prototyp i kartong men först behövde man något att gå efter och efter som autodesk inventor har en funktion av att göra ritningar jag använder för att göra ritningar på alla delara dom flesta såg ut så här.

asdfc

 

Jag gjorde det med alla bitar och sedan var det bara att göra att börja klippa och skära i kartongen efter ritningarna efter som det är det lättaste sättet att få alla bitar i rätt from och mått. Efter att alla bitar var ut skräda så var det dags att sätta ihop dom första gången jag satt ihop dom kom jag på att jag inte hade tänkt på att den delen som ska hålla linserna va för stor så jag ändra det i 3d modellen och skriv ut en ny ritning den gånga passade allt efter det som problemet om hur jag ska hålla linserna på plats visst kan man bara använda massa lim men jag vill inte det så jag tänkte att linserna ska sitta i mitten av 2 st delar som har hål för linserna det är fortfarande lim som ska hålla dom på plats jag kom aldrig till det steget men resultatet såg ut så här:

 

Snapshot_20160119_1  Snapshot_20160119Snapshot_20160119_2

 

 

När min prototyp var klar märkte jag att det fanns mycket jag inte hade tänkta på så som hur mobilen ska hållas fast det börja jag göra en lösning på att det ska vara en sorts band som håller fast dom men det måste jag planera mer och 3d glasögon har oftast en av säkring mellan vänster och höger öga i form av en väg det hade jag inte med så min slutsats är att min 3d glasögon är inte klar jag behöver fortfarande hitta lösningar på hur jag ska hålla fast mobilen och det där men av skärningen mellan linserna och hur jag ens ska kunna hålla fast glasögonen till huvudet jag kommer säkert hitta mer som måste ändrats, därför är det bra att göra prototyper för man märker vad som fattas och vad som behövs ändrats. Så min 3d glassögon är inte färdiga för tillfället men är nästan där det är några saker och lite.

 

2 Comments

  1. Du har fel kategori på ditt inlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *