3x porträtt på Gustaf Andersson

3x porträtt på Gustaf Andersson

oktober 15th, 2015
Porträtt x 3

Ett Porträtt X3 – Utförande

Moped

Vers1

Jag ska börja med att hitta en bild på någon som kör moped.
Jag ska sedan klippa ut + ta bort mopeden och lägga det som översta lager.
Nu kommer det som läggs under lagret visas istället för mopeden.
Sedan lägger jag Gustafs ansikte (utklippt med Ritstift och sedan omgjort till markering med tre(!!) pixlars radie på ludd pga dålig kvalitét kan jag få en jämn och fin kant utan att vara överdrivet noggrann med ritstiftet)
Sen gör jag ca 5-6 tomma lager under mopeden, där jag klistrar in Gustafs utklippta ansikte på slumpmässigt valda ställen.
Sedan omformar jag och roterar bilderna tills det täcker mopeden bra och ser bra ut.
Till sist lägger jag till ett lager över mopeden där jag sätter Gustafs ansikte.
Eftersom jag vill ha en bild där en moped åker och tittar framåt kommer jag ”Vinkla” bilden med hjälp av att hålla inne ”Ctrl” när jag omformar bilden. På detta sätt ser det bättre och mer realistiskt ut.
Jag gjorde också ett filter med rörelseoskärpa på förarens ansikte för att få en “snabbare” känsla i bilden.

Scout

Scout

Det första jag gjorde var att ta en bild på Gustaf när han satt med benen i kors och såg tänkande och ledsen ut. Jag bad honom titta upp mot ett hörn och se ledsen ut.
Jag hittade sedan en bild på en sten där jag tänkte placera Gustaf.
Sedan skapade jag en Elliptisk markering precis bredvid Gustaf där han tittade och fyllde markeringen med vit färg, sedan snett över den skapade jag en till elliptisk markering som var större och fyllde även denna med vitt.
Sedan skapade jag en tredje, stor elliptisk markering där jag la gemenskapsbilden som jag gjort innan med Gustafs ansikte på en av deltagarna. Gustafs ansikte på den lilla bilden fick jag ifrån en bild jag hittade på Facebook. Sedan ändrade jag kontrasten, värmen, intensiteten, nyansen, mättnaden etc. på bilden så att det skulle passa in mycket bra.
Jag skapade sedan en markering precis som den där bilden ligger, flyttade den aningen till höger och upp och fyllde den sedan med vitt som skulle agera som en ”Backlight” för att tydligare visa bilden då den från början knappt syntes.

 

Minecraft

Yeeah

Jag filmade när jag gjorde Minecraft bilden med hjälp av ScreenCast o Matic.
(Dock var det ojämnt på sina ställen så det slutade att jag gjorde om det helt med en riktig mus och en dator jag är van vid istället för en ritplatta på en laptop men man får en idé av hur jag gjorde.)


Här tog jag en bild på Gustaf med en systemkamera. Jag bad honom se förvirrad och förvånad ut.
Jag klippte sedan ut honom med ritstiftet. Jag använder alltid ritstiftet när jag ska markera något eftersom jag kan ändra efteråt vilken punkt jag vill, samt lägga till/ta bort punkter. Jag kan också göra böjda linjer som är väldigt användbara samt lägga till ludd som gör att det blir jämnare kanter oavsett hur noggrant jag faktiskt klipper ut, det gör också att de blir mindre opacitet i kanterna så de tonas ut.
Jag placerade Gustaf på många olika ställen innan jag till sist bestämde mig för att ställa honom ganska centrerat. Jag hittade även en bild på en Creeper från spelet som jag gjorde stor och ställde bredvid honom så att det stod ut som att Gustaf tittade på den.
Jag gjorde sedan skugga bakom båda för att de skulle se mindre in-klippta ut, är inte helt nöjd med Creepern men det får gå för nu.
Jag gjorde detta genom att skapa markera Creepern, sedan byta till ett tomt lager men behålla markeringen. Jag fyllde sedan det nya lagret med svart färg med ca 60% opacitet, jag satte höjden på bilden till -70% så att den blev uppochner.
Sedan gjorde jag samma sak med Gustaf.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.