VR-glasögon- nytt försök

juni 8th, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet
VR-glasögon- nytt försök
TE14B
0

För att bygga dina 3D-glasögon behöver du börja med att göra en skiss på din prototyp med hjälp av dina idéer. Du behöver ha med mått och du kan även skriva ner material för att underlätta vid sidan om (inte nödvändigt). Börja även tänka på hur du vill ha designen på glasögonen och även vilka verktyg du har tänkt använda dig av, ungefär som en skiss + planering. Det gör att du lättare kommer igång och det blir därmed roligare att arbeta.

Skiss:
skiss inventor

Sedan börjar du arbeta i programmet/verktyget Autodesk Inventor för att göra din skiss till en 3D-modell (CAD-modell). I programmet bygger du efter dina skisser och gör dina delar. Man börjar med att göra en ny sketch och arbetar nästan alltid på samma istället för att göra nya sketcher hela tiden. Det underlättar väldigt mycket. Sedan använder du dig av de verktyg som du behöver och testar dig fram till det som blir bäst. För att sätta ihop delarna använder du verktyget ”Assambly”.

Assambly:
b5ed31bf2e9c940de8906c874b4b2cad

Efter Assambly’n (CAD-modellen) gör du din ritning på alla delar för att kunna bygga din fysiska prototyp på samma program (Autodesk Inventor). Den bygger du av det material du har bestämt dig för att bygga av, det vanligaste är kartong som man enkelt kan limma ihop.

 

Material och ritning:
jjritning
Voilá! Den färdiga fysiska prototypen som byggs med hjälp av en ritning, material och kreativitet, men även lite vilja och ett glatt humör. Designen på dina 3D-glasögon bestämmer du självklart själv och hur mobilen ska sitta på den. Med hjälp av en lucka kanske, en liten låda som man fäster dit? Det kan vara vad som helst, det gäller bara att använda sin kreativitet. Och tänk även om du vill ha något resårband eller liknande som håller 3D-glasögonen uppe, så du slipper hålla i den. Exempel finns nedan på bilden.

Ett tips kan vara att måla insidan av någon mörkare färg för att få själva ”lådan” mörkare som gör att det blir en bättre och häftigare upplevelse när man använder glasögonen till spel eller liknande. Det blir alltså mer isolerat och häftigare enligt mig.
Lycka till!

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.