Johannes Balkong

juni 2nd, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet
Johannes Balkong
CAD - Balkong
1

balkongv2bakbalkongv2

 

Efter mycket om och men har jag kommit fram till en balkongdesign som jag kan känna mig nöjd med. I detta fall har jag valt att använda trä för en stor del av balkongen. Detta är dels för att bidra till ett hållbarare samhälle, samt för att det ser snyggt ut. Enligt inventor borde träprofilerna klara av en kraft på 500 N utan att böja sig mer än 37 millimeter. Under det yttre trälagret finns dock aluminiumprofiler som håller upp träprofilerna. Ett problem är att man skulle behöva skruva fast de separata träprofilerna i metallställningen, vilket skulle ta mycket tid. Ställningen som trät sitter på skulle behöva skruvas fast i aluminiumprofilerna.

 

En attraktiv träsort att använda sig av är lärkträ, eller ett annat hårdare träslag.

skruvöverhängare

Genom att skruva fast metallprofilerna i överhängaren syns inga nitar, dock så lägger detta också till mycket mer tid under sammanställningen av balkongdelarna på plats.

pinnerak

Mina metallprofiler såg ut på detta sätt, med den lilla platformen för skruvarna högst upp på den.

Här är ritningen på balkongen.

 

För övrigt var projektet en aning svårt att genomföra, då min dator konstant krånglade. Detta ledde till en del komplikationer, men det löste sig (typ) till slut. Min planering skulle definitivt kunna ha varit bättre, men allt som allt är jag nöjd med mitt resultat.

One Comment

  1. Glöm inte att lägga in en visningsbild så det blir snyggt på bloggens framsida. Nu visas bara en dummy-bild.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.