Balkongen, Wiktor.

juni 2nd, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet

Färdiga produkten med ritning och en utvärdering av arbetets gång. 
.Balkong
Drawing balkong
Detta är det slutgiltiga resultatet av min balkong. Den blev inte riktigt som jag tänkt mig då jag inte har hunnit göra något åt eller för nitarna. I ritningen ser du några mått på delarna jag använt mig av. Under projektets gång har jag inte varit så bra att lägga upp inlägg på bloggen men har inte kommit så långt. Projektet har gått bra men har varit väldigt svårt att komma på idéer och försöka göra allt så utförligt som möjligt. Jag känner att jag inte lyckats helt med det jag hade i åtanke från en början.

Profilen med stresstest, mätvärden och ritning.

StresstestLightPinne

Detta är ritningen och stresstestet på min profil. Den klarar kraften på 500 newton som är bra då den bara böjer sig cirka 4,7 mm. Felet jag gjorde med profilen är att jag använde för mycket material så att det blir för dyr att producera och använda vid bygget av en riktig balkong. Profilen ska orka att hålla emot ett barn som springer in i räcket elelr om någon lutar sig mot det utan att det böjs mer än 36 mm eller att den går sönder.

Resterande delar.

KlämmaPlattaGlasRäcke

Detta är de resterande delarna jag använde mig av för att skapa min balkong. Här ser man betongplattan (längst upp till vänster), klämman för att hålla fast profilerna (längst upp till höger), glasskivan (längst ner till vänster), räcke (längst ner till höger).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.