Olivers balkong

juni 2nd, 2015 | by Oliver Rydin
Olivers balkong
CAD - Balkong
0

 

Profilerna

Innan vi börjar med att konstruera en balkong så måste vi se till att alla aluminium profiler håller den standard som de annars måste så kan det gå väldigt illa. Så det jag gjort är att konstruera två olika profiler som jag tänker använda för att konstruera min balkong därefter har jag stresstestat dem i inventor för att se så uppfyller vissa standarder.

Dessa är mina två profiler

(60x20x1100)

(40x20x800)

Och sedan har jag stresstestat dessa två profiler och som vi ser på bilderna nedan så uppfyller de kravet att inte förflytta sig mer än 37 mm då de påverkas av en kraft på 500 N

Som vi ser här så är maximala förflyttningen 34 mm vilket uppfyller kravet

Denna profil har maximala förflyttningen 17,6 mm vilket också uppfyller kravet

Balkong idé

Nu är jag vet att mina profiler funkar att använda så ska jag konstruera min balkong och jag har tänkt mig att konstruera något liknande som bilden nedan.

Färdiga balkongen

Nu har jag utifrån min idé konstruerat en komplett balkong som uppfyller alla krav som den ska för att få byggas i verkligheten.

 

Lösning utan synliga nitar

Min lösning för att ej behöva synliga nitar är att man fäster överliggaren genom att man skruvar fast den underifrån med själva profilerna.

På detta sätt så är nitarna/skruvarna inte synliga vilket är något man vill då många tycker att synliga nitar är fula.

Utvärdering

Jag tycker projektet har gått bra dock skulle jag vilja göra många förbättringar till min balkong då det skulle bli snyggare samt mer realistiskt. Några exempel på saker jag skulle vilja fixa är plast fyllningar i de små profilerna samt fixa skrivara samt bult får att man ska få en mer realistisk känsla. Något som jag skulle kunnat förbättra är att ha en mer tydlig planering samt idé då det nu blev lite som det blev samt att jag körde mer på känn än någon tydlig planering dock hade jag en ungefärlig idé jag följde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.