Självkonstruerande VR – glasögon

april 16th, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet
Självkonstruerande VR – glasögon
TE14B
0

Det första vi gjorde i skapandeprocessen var att komma på en idé hur dessa VR – glasögonen skulle se ut på ett ungefär som vi sedan skissa upp på ett papper. När vi visste hur våra glasögon skulle se ut tog vi mått för att gå in mer på detaljerna som bland annat måttet mellan pupillerna samt översiktligt alla mått på VR – glasögonen. De måtten var riktigt viktiga eftersom att de skulle passa just mitt ansikte.

Skissen:

skissen VR

 

Sedan när jag hade de exakta mått samt skissen använde jag mig av programmet Autodesk Inventor för att få det till en 3D – modell. Då gjorde jag del för del och sedan lade ihop alla delar till en färdig assembly.

Efteråt när jag var klar med 3D – modellen gjorde jag en ritning i samma program på modellen för att kunna se på ett simpelt sätt alla mått på alla olika delar när jag väl gör glasögonen.

Ritningen:

Ritning VR glasögon

Det som väntades nu var en fysisk prototyp av glasögonen som jag gjorde med sax, lim, kartong osv.

Jag tror det svåraste när jag gjorde den fysiska prototypen var att limma fast glaset eftersom jag fick göra det två gånger om eftersom första gången när jag limmade fast glaset blev jag inte nöjd.

Resultatet/fysiska prototypen:

FYSISK proto

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.