Vr Glasgögon

april 1st, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet

För några veckor sedan höll vi på med ett vr-glasögon projekt där vi fick designa våra egna vr glasögon. Det jag började med att göra var att försöka hitta på något intressant som inte fanns på dagens vr glasögon, efter någon lektions tänkade så märkte jag att det var alldeles för tidskrävande. Istället använde jag skissen till vr glasögonen som hade gjorts tidigare åren.

Efter att ha tittat på skissen så satte jag igång med skapandet i programmet Inventor, jag gjorde alla delar här med måtten från skissen. Här kommer en av mina delar (framsidan)

hiod

Som synes är den väldigt simpel gjord men mer än så behövs inte.

Efter att ha gjort klart alla delar till mina vr glasögon så använde jag assembly verktyget för att som namnet antyder då sätta ihop det olika delarna till en modell. Följande bild är av min assembly där delarna har satts ihop och har olika färger för att kunna skilja dom åt mycket lättare

Assembly1

Efter den färdiga modellen så var det dags för att skapa en ritning som jag sedan kunde följa för att skapa den fysiska modellen, min ritning innehåller de viktigaste måtten på alla delar för att jag skulle kunna göra den fysiskt:

vr

Sedan återstod bara arbetet att göra den fysiska modellen, Bilden nedan är på mina vr glasögon fysiskt.

IMG_1709

Här är då mina glasögon som definitivt har sett bättre dagar, efter att ha legat i väskan i ungefär en månad så sjunger dom på sin sista melodi och man är idag tvungen att hålla ihop dom då lim och annat har släppt. Jag kan dock meddela att dom funkade innan de glömdes i väskan, lite hackiga kanter osv fick man stå ut med efter att ha gjort sin bästa insats med att skära samtidigt som bussen håller på att åka för dagen. Men huvudsaken var att de har funkat.

One Comment

  1. Bra jobbat! Saknar dock visningsbild på din artikel. Om du inte vet hur man lägger in en sån så fråga mig så kan jag visa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.