Linus porträtt

april 1st, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet

Projektplanering Digitalt Skapande x3

 

För att göra dessa 3 bilder måste jag ha ett motiv. Alvin fick bli mitt motiv eftersom man skulle ha en partner att redigera bilder på. Alvin fick välja 3 grejer som sammanfattar hans vardag och jag ska basera mina bilder på dessa 3 sammanfattningar. Den första var spelet Hearthstone. För ett porträtt av Alvin som har med spelet Hearthstone att göra tänkte jag klippa in Alvins ansikte på en eller flera karaktärer i detta spel.

Den andra var Finspång. Finspång är en stad och Alvin är en människa så samma teknik fungerar inte så bra nu med att klippa in Alvin på Finspång. Jag tänkte ta ett internskämt samt en vägskylt som indikerar att Alvin är på väg till Finspång och å Alvin. Internskämtet är ett ägg eftersom norrköpingsbor ofta refererar till Finspång som ”äggskallebyn” så Alvins huvud får vara ett ägg men man ska fortfarande kunna se huvudet men med låg opacitet.

Den tredje var skola. Bilden jag tog på Alvin för att redigera var i skolan så jag har tänkt utgå ifrån den. Jag har en grund idé om att han ska stå och ”tänka” på svåra mattetal/fysikformler med en bok under armen och även kanske någon mer ”feature”. På denna progress tänkte jag fota ett litet bildspel med stillbilder även för att få med lite sammanfattning i det.

Här är resultaten på bilderna:

AWE FINSPÅNGAlvin Hearthstone

pls

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *