Virtual reality glasögon

mars 31st, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet
Virtual reality glasögon
TE14B
0

Det första steget i skapandeprocessen var att komma på en idé som sedan skulle skissas upp på ett valfritt sätt. Jag valde den gamla hederliga pappersvarianten. När skissen var färdig så lade jag också till nödvändiga mått som jag hade mätt upp. Glasens diameter, längd mellan ögonen och hur breda glasögonen skulle göras bland annat. De måtten var viktiga för att glasögonen skulle passa just mitt ansikte och mobiltelefon.

Här kan ni se skissen:

skiss

När jag sedan hade fått en ungefärlig idé av hur de skulle se ut, använde jag mig av programmet Autodesk Inventor för att göra skissen till en 3D-modell. I det programmet så gjorde jag delarna till glasögonen var för sig innan jag satte ihop dem till en assembly.

Assemblyn:

Assembly glasögon

 

När jag hade blivit färdig med 3D-modellen så använde jag återigen Autodesk Inventor för att göra en ritning av modellen.

Ritningen:

 

ritning

 

Det som jag hade kvar att göra nu var en fysisk prototyp av glasögonen. Den kunde jag göra med hjälp av ritningen samt lite olika material, till största delen kartong.

Så här blev den färdiga prototypen som faktiskt fungerade bättre än vad jag hade förväntat mig.

prototyp

För mer information kan ni läsa den här affischen som jag gjort för att presentera arbetet.affisch glasögon

Länk till utvald bild

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.