Mina VR-glasögon

mars 30th, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet
Mina VR-glasögon
TE14A
2

För ett antal veckor sedan började vi med ett projekt i Digitalt skapande där vi skulle skapa våra egna 3D-glasögon. Jag började med att skissa upp hur de skulle se ut. Då ville jag skapa ett par som inte såg ut som alla andra, och det löste jag genom att skapa ett fack där man släpper ner telefonen istället för att fästa den på baksidan med resårband.

Efter att skissen var klar började jag göra 3D-modellen av glasögonen i programmet Autodesk Inventor. Istället för att göra hela modellen på en gång så skapade jag alla separata delar först som jag sedan kunde sätta ihop i programmet. Detta gör det mycket enklare att kunna ändra modellen när man väl vill göra det.

När väl modellen var kvar använde jag ett verktyg i programmet vilket lät mig visa hur glasögonen ser ut i alla vinklar. Jag satte också ut alla mått på den skissen jag skapade i programmet. Efter det kunde jag skriva ut skissen för att sedan göra själva glasögonen i kartong. Tyvärr hann jag inte skapa en prototyp av glasögonen, men jag kan visa hur de var tänkta att se ut.

2 Comments

  1. Hej! Jag saknar en fysisk modell. När kommer den?

    /Jimmy

    • Felix Goding says:

      Jag blev klar väldigt sent med mina glasögon i Inventor och därav hann jag inte göra någon fysisk modell på lektionstid. Jag har påbörjat att skära ut delarna, men de är inte fullbordade då jag behöver hjälp ifall de ska kunna bli klara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.