Hydraulisk domkraft – dagbok

mars 17th, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet

Hej dagboken, det här är Filip, jag bor här, och jag har jobbat med Christoffer T, Razmus W och Robin. Vi har konstruerat en domkraft. Jag, Robin och Christoffer började första lektionen med att brainstorma, och kom till slut fram till att vi skulle göra en domkraft, eller något som liknade en domkraft. Samma lektion började vi tre med att skissa upp domkraften.

Nästa lektion kom även Razmus in i gruppen och började jobba, på den här lektionen gjorde vi en prototyp av hur den slutgiltiga produkten skulle se ut, i kartong. Den här processen var alla fyra med i, även Razmus. När vi var klara med prototypen satt Offe och Razmus och testkörde systemet lite medan jag och Robin konstruerade sprutorna och lådan i Inventor.

Fjärde lektionen hade vi mest tänkt att beställa rätt mått på de träbitar som vi behövde för att konstruera domkraften, men beslöt oss för att bygga med det trä som fanns, för att bli klara snabbare, så det blev kanske inte riktigt som vi först tänkte oss men det blev bra.

Sista lektionen fixade Razmus med det sista i Inventor, och gjorde design bitarna på domkraften som alla tillsammans sedan fixade. Resten av lektionen gick åt att testa systemet, och vi fick även med en test med olja, eftersom att vi skulle felsöka systemet lite.

Taco hej

11221201_965922930118631_1117054683_o

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.