breaking news

Elbilarnas potential i framtiden.

mars 17th, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet
Elbilarnas potential i framtiden.
Övrigt
0

Inom en snar framtid kommer infrastrukturen styras av miljövänliga fordon, Möjligen med elbilar i fokus. El verkar vara framtiden inom bränsle till fordon då det inte släpper ut farliga ämnen så som diesel och bensin gör. Vissa estimerar att det kan ta upp till ett sekel innan elbilar är i full kontroll över infrastrukturen medans andra bara tror att de kan va 30-40 år tills den dagen. Personligen tror jag på 30-40 år då jag förutser att vi har teknologin och ekonomin för det.

enviroment

Varför inte fler elbilar i dagsläget?

Vi lever i en värld där elbilar inte är en stor del av infrastrukturen, ca 0.08% utav USA’s bilmarknad består utav elbilar. En stor anledning till detta faktum är att dagens batterier är väldigt dyra att tillverka och de innehåller ett flertal farliga ämnen. Detta resulterar till att det är svårt och dyrt att masstillverka dessa batterier.

e-car battery

 

En påminnelse till världen.

Oljan som driver dagens infrastruktur till en massiv del kommer ta slut inom kort, innan den tar slut måste vi alltså näst intill driva vårat infrastrukturs system helt utan oljan vi idag förlitar oss på. Denna transaktion kommer inte vara lätt att genomföra och inte sparsam för världens ekonomi, hur ska vi kunna avveckla all oanvändbar olja och byta ut alla tankstationer till el-tankstationer t ex. Då får vi också tänka på att det kommer behövas fler el-tankstationer än sådana som det finns i dagsläget av vanliga bensinstationer.

oil pic

 

När stormen lagt sig.

Vad händer när vi har avvecklat bensin och diesel användandet inom infrastruktur? Jo, hela systemet kommer antingen gå på el eller naturgas. Dessa två är båda miljövänliga att driva på, inte så vänliga att skapa dock. Batterierna som behövs för att köra elbilar kommer behövas bli drastiskt mycket bättre under de kommande decennierna, annars kan vi mycket väl behöva använda bensin tills vi listat hur vi ska göra det. Naturgas å andra sidan. Naturgas används redan väldigt flitigt i infrastrukturen. Här i Sverige finns det smidiga sätt att inskaffa sig en bil som går på naturgas. Det är även inte lika krångligt att tanka med en sådan som med en elbil för tillfället för det finns mycket mer sådana tankstationer i dagsläget.

elbil tankstation

 

Varför?

Varför ens byta ifrån diesel och bensin systemet vi har förlitat oss på sedan bilarna uppfanns? Systemet fungerar bra och har hållit länge så alla är vana vid det. Vi har även än bra bit kvar tills oljan tar slut.

Jo, vi byter ut detta system främligen för att vi måste, miljön i vår nutida värld försämras med stora mängder huvudsakligen på grund av den icke-miljövänliga infrastrukturen vi kör i dagsläget. Vi byter även ut systemet för att vi kan. Vi har teknologin och pengarna för att klara av jobbet utan större problem, möjligen att det kommer ta mycket tid men vi har ju all tid i världen på oss.

smiley

 

Bildkällor:

Omslagsbilden

Naturbilden

Batteribilden

Oljebilden

Laddstationsbilden

Källa till texten:

Min uppsats (Nedladdningsbar)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.