En hydraulisk lyftkran

mars 17th, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet

Tjo, namnet var Hampus och jag är en av 3 deltagare i detta projekt som vi kallar “hydraulik-kranen”. Detta är vår skiss på lyftkranen. Den ska med hjälp av två sprutor kunna styra halsen upp och ner. Uppgiften var att konstruera denna kran vi så fint skissat upp ovan, för att med hjälp av hydrauliken lyfta samt sänka armen på kranen, för att få en grundläggande förståelse för hur det fungerar. De övriga medlemmarna som ja snickrat ihop kranen med är Tim och Wiktor, vi går i TE13 och har under en period av ca 3 veckor arbetat med denna konstruktion.

 IMG_1992

 

 

 

 

 

Tja Tim här! Vår plan i början var att skriva ut i 3D skivaren alla delarna, men vid närmare eftertanke antog vi att det skulle ta onödigt mycket tid och använde oss då istället av saker som redan fanns. Tex så byggde vi hela kranen på en träbit istället för att skriva ut en sådan del. Det första vi gjorde var att skapa hela modellen i Inventor för att få en bild av hur vi skulle bygga sedan. Nedan kan ni se en assembly av lyftkranen. Det som dock inte syns på bilden är snören och slangar då vi ännu inte lagt in det.

Lyftkran

 

 

 

 

 

 

 

Hejsan, Wiktor här!
Det  ni ser på bilderna ovan är den färdiga lyftkranen och produkten vi konstruerat. Som Hampus tidigare skrev så skulle vi göra så att lyftkranen kunde sänka och höja sig, som vi lyckades göra med hjälp av sprutorna som är fyllda med vatten och med hjälp av tryck så kan vi höja och sänka kranen.

IMG_1988IMG_1986IMG_1990

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.