breaking news

Enhjulingen Solowheel är ditt framtida transportmedel

mars 16th, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet
Enhjulingen Solowheel är ditt framtida transportmedel
Övrigt
0

 

Solowheel är enhjulingen som kan ta dig fram på staden, på ditt jobb, inomhus som utomhus. Att slippa gå har nu blivit coolt då du kan åka med denna högteknologi i farter upp till 16 km/h. För första gången kan du slippa betala för bussresorna till jobbet samtidigt som du på ett smart och effektivt sätt tar dig fram på gator och i korridorer.

Vad är Solowheel?

Solowheel är ett transportmedel från framtiden som nu finns för dig att köpa. Den består av ett hjul som ska transportera dig på ett säkert sätt i farter upp till 16 km/h, med sitt gyro-balanseringssystem är detta inget problem. Balanseringssystemet används redan i bland annat transportmedlet Segway. Segway som har samma koncept som Solowheel, har redan fått massor med god feedback på denna typ av transportmedel. Segway är ett roligt alternativ att ta om man ska åka i lite tuffare terrängmark. Segway har två hjul och ett handtag för att man ska kunna hålla balansen och åka fort i terrängmark precis som på vanlig platt mark. Detta har Solowheel ändrat på, när de tagit bort handtag och endast har ett hjul kvar så kan du med små lutningar föra fordonet framåt, åt sidorna och bakåt. Den är dock inte anpassad för någon typ av tuffare terräng utan är speciellt anpassad för vanliga gator eller inomhus miljö. Solowheel väger endast 11 kg och gör att du kan bära den uppför trappor med hjälp av handtaget som sitter på toppen på Solowheel.

En av de olika designerna på Solowheel

 

 

 

 

 

Solowheel hjälper dig på jobbet

Personen på bilden håller upp sin Solowheel med hjälp av handtaget som är monterat på den

Med sina snabba farter och smidighet så är Solowheel ett perfekt val att ta om ditt jobb innebär större delar av tiden spenderad i en och samma byggnad, eller möjligtvis ut på staden. Med Solowheel kan du utan problem framföra dig inomhus som utomhus och om du dessutom behöver bära med dig något så kan du utan tvekan bära det med dig när du framför din Solowheel. Solowheel är nämligen anpassad för att den ska ta så lite plats som möjligt och gör att du kan ta dig fram på alla möjliga ställen precis som när du går. Då den endast är lika stor som ett hjul så sticker inga lådor ut på sidorna eller andra onödiga accessoarer. Du kan utan problem bära dina väskor i handen och åka iväg till ditt möte eller den där dejten med städerskan. Segway är helt oanvändbar inomhus då den är alldeles för stor för att framföras inomhus. För att kunna framföra en Segway samtidigt som du behöver bära med dig ett par saker så måste du ha köpt till lådor som sätts på utsidan av din Segway. Detta gör din Segway ännu klumpigare och dessutom kommer lådorna att kosta dig några tusenlappar extra.

Kostnader för Solowheel

Solowheel kan du köpa för många olika priser allt mellan 5000 kr till 20,000 kr. Detta beror på var du köper den ifrån och dessutom kvalitén på din Solowheel. Det finns många olika kina kopior på dessa som är väldigt billiga men dessutom är mycket sämre. Dessa Solowheels misslyckas i stabiliseringssystemet och gör att du lätt skulle kunna ramla inom de närmsta 100 metrarna. Med originalet så kan du bara ställa dig med den ena foten på din Solowheel och skjuta ifrån.

Solowheel är alltså en perfekt produkt för dig som jobbar i staden eller som bara vill framföra dig på ett coolt, smidigt och billigare sätt än de transportmedlen som finns idag. Segway däremot passar bättre inom turistbranschen där man kan hyra en Segway och be ge sig ut i skogarna.

Här är min rapport som jag gjort om Solowheel med lite mer information och tankar:

Rapport om Solowheel

Bilderna är tagna ifrån:

http://goo.gl/MFGhKU

http://goo.gl/5JImS4

http://goo.gl/NB80AH

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.