breaking news

Audi r8 e-tron steget mot framtida bilar!

mars 16th, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet
Audi r8 e-tron steget mot framtida bilar!
Övrigt
0

 

Denna artikel handlar om den nya elbilen Audi r8 e-tron som kommer förändra synen på framtida elbilar. Audi r8 e-tron är bara ett steg närmare den perfekta elbilen och förändringen för miljön framöver. Den nya Audi r8 e-tron har uppgraderat sitt batteripaket till 92 kWh och nästan 4 gånger snabbare än konkurrenten Nissan Leaf. 

Audi har utvecklat sin r8 e-tron jämfört med nuvarande elbilar på marknaden där det mest intressanta är batteripaketet som har en mycket bättre räckvidd på hela 280mil. Audi har tänkt sig att producera e-tron år 2017 med få exemplar. I stället för den v10 bensinmotor som kan ta r8 till 100kmh i 3,5 sekunder, använder e-tron endast elkraft för att uppnå en 4,2 sekunder på 0-till-100kmh. Företagets målgrupp är i början forskare och förmögna privatpersoner då priset ligger på hela 10 millioner svenska kronor, men i framtiden vill man försöka sänka priset för andra köpare. Audi kommer släppa en provserie på 10 bilar för att testa marknaden men då priset är så högt är ju naturligvist tanken att sänka priset på sikt och därmed göra en insats för miljön.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.