Framtidens smarta vägar

mars 13th, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet
Framtidens smarta vägar
Artiklar - TE14B
0

Dagens väger är oftast gjorde av asfalt eller betong, vare sig asfalt eller betong är speciellt bra för miljön då sättet dem framställs avger föroreningar. tänk dig istället en väg som värms upp av sig själv på vinter, har inbyggda solceller för att bidra med el till närliggande byggnader och har inbyggda LED lampor som lyser upp och visarinformation på vägen

.Solar-Powered-Roadways-Might-Just-Become-The-Roads-Of-Our-Future                                                                          (Prototyp av LED belysningen)

Reaktionen när grundarna Julie och Scott Brusaw visade upp sin idé på Crowfunding sidan IndieGogo där dem fick 220% av vad dem behövde för att få igång sitt företag verkade vara en sak folk ville ha men skepticism fanns redan från början, Vissa säger att glas skivan som ska skydda solcellerna är dumma för att glas är både skört och har väldigt dåligt grepp medans Scott säger att den sortens glas dem kommer att använda sig av är både billigt att producera och håller 3x vikten av en full lastad långtradare, han säger också att grepp inte kommer vara ett problem eftersom dem kommer att ha en textur som ska ge bättre grepp än asfalt.

20140513182652-Glass_-_big_piece Det största problemet med detta revolutionära vägunderlag tror jag kommer att vara kostnaden för solcellerna som ska ligga i den och kretskorten. även om det Scotts vision är att med hjälp av denna produkt skapa jobb för tusentals amerikaner eftersom enligt han, går det inte att sätta ihop dessa paneler med maskiner.

Solar Roadways finns redan på vissa ställen, i till exempel Nederländerna har man byggt en cykelväg med ett liknande vägunderlag. på vissa parkeringsplatser i USA har man även planer att lägga ut dessa vägplattor.

 

Utvald bild

Bild 1

Bild 2

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.