3d-glasögon

mars 16th, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet
3d-glasögon
TE14B
0

Inledning

Första utgåvan av Oculus rift lanserades av Oculus VR 2012. 3D-glasögon har ett stort användningsområde, specifikt inom spelvärlden. Glasögonen kan spridas inom hela befolkningen eftersom kostnaden är obefintlig förutsatt att man har en smartphone. Oculus rift kan konstrueras hemma med kartong och linser.

Syfte
Syftet med studieuppgiften var att konstruera 3D-glasögon i kartong med hjälp av Inventor och en ritning.

Metod och design
Initialt genomfördes inläsning av fakta som 3D-teknik och en modell studerades för att få inspiration. En ritning konstruerades manuellt och därefter skapades en 3D-modell av Oculus rift i Autodesk Inventor. Ritningen utgick från konstruktörens personliga mått för att säkerställa passform och användarvänlighet. Materialet består av pappkartong , lim, kniv och två linser som samlar bilden.

Resultat
Ritningen resulterade i en modell av Oculus rift. Modellen är sammanfogad med lim och konstruktionen är stabil. Linserna placerade enligt ritning och utrymmet för iPhone är välfungerande.
Diskussion
Det går att tillverka välfungerande 3D-glasögon till en rimlig kostnad. Hållbarheten kan
diskuteras. Den är inte speciellt tålig men fördelen är att man kan byta material och design om man tröttnar på den gamla.

Rolig bild

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.