Upplev världen på ett nytt sätt

mars 13th, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet

VR-tekniken har på sistone varit en stor inspiration för mobilspels utvecklingen och allt detta började med oculus rift.

VR står för visual reality och konceptet med det hela är att man ska få känslan att man lever sig in i själva spelvärlden. Detta görs med hjälp av ett par VR-glasögon såsom oculus rift och en dator, mobil, spelkonsol eller liknande elektroniska prylar som är kapabla att spela upp de programmen man kör oculus rift med.

Denna teknik kan vara rolig ett tag men att betala ca 1500-3000 kr kan kännas som en dålig investering för många eftersom glasögonen förr eller senare kanske bara ligger och skräpar. Tur nog finns det en lösning för er som vill testa att uppleva VR-tekniken till en liten slant. Man kan tillverka egna glasögon av material såsom kartong, plast eller andra material som ska användas för själva glasögonens chassi och/eller linshållaren. Sedan behöver man ett par med linser så att det blir en skillnad mellan originalbilden och VR-bilden. Sen är det bara att stoppa in en spelkonsol såsom sin mobil eller nintendo DS och öppna upp en app som kan köra VR-appar. Enkelt och billigt!

Men du som läsare kanske inte har någon aning om hur du ska gå till väga och det är därför jag tänker visa det.

 

Instruktionsmanual

  1. Ide och skiss
  2. CAD-fil
  3. Ritning
  4. Prototyp
  5. Finslipning

 

1. För att någonting ska hända måste man ha en ide.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.