Hur kommer bilar att utvecklas?

mars 13th, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet
Hur kommer bilar att utvecklas?
Artiklar - TE14B
0

Säkerhet är det man tänker på mest i framtiden och med den nya teknologin i de kommande fordonen kommer säkerheten att vara säker. Designen på bilar kommer att bli snyggare, mer effektiva.

Google jobbar med en självdriven bil med mekanismen att få kontroll av styrningen till föraren om något skulle gå fel. Fordonet ser ut som den ultrakompakta Mercedez-Benz om man tar bort ratt, gas pedal, broms och växeln. Det ända föraren i bilen kommer att ha kontroll över är en E-stop knapp för panik stopp och en start knapp till att starta upp bilen. Bilen hämtas utav en app i sin smartphone som automatiskt plockar upp en passagerare och åker till den destinationen som är i klickad på sin smartphone utan mänskligt ingripande. Bilarna kommer ha elektroniska sensorer som kan se upp till 600 meter åt alla håll så kommer bilarna även att ha backspeglar på grund av fordons lagen. Framdelen på bilen kommer att vara tillverkat på ett mjukt material om något skulle gå snett och råka köra in i någon gående. Prototypen på googles bilar kommer att ha en maxgräns på 25 m/h.

Saabs nya framtidsbil har en design på bilen som inte bara är säker utan också även ökad säkerhet genom att varna andra bilar runt om. Extra säkerheten är om man ligger nära så öppnas en slits i bilens akter som lyser upp med ett orange varningsljus. Den har även inbyggda paneler som ändrar färg när andra trafikanter ligger nära fordonet. Inspirationen till designen fick ”Youngho Jungs” av eldsalamandern, det är en koreansk design för att ge bilen ett föränderligt utseende.

Koenigsegg one:1 är ännu en dröm bil som innan var omöjlig när det kommer till vanliga bilar och användbara sportbilar. Det är den första homologerade producerade bil i världen med en megawatt kraft, och är uppbyggd på rör av prestanda.

Koenigsegg_One1_Front_02

Google’s Självkörande Bil: http://www.vibilagare.se/nyheter/sjalvkorande-bil-har-gatt-48-000-mil-39157
Saab’s Bil: http://psipunk.com/saab-2025-by-youngho-jung/
Keonigsegg one:1: http://koenigsegg.com/one1/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.