Fossila bränslen betalas med liv

mars 13th, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet
Fossila bränslen betalas med liv
Artiklar - TE14B
0

Alla dessa liv som fossila bränslen tar, är det värt det? Hur många mer liv ska förloras innan vi ändrar på denna trend. Det är redan långt över gränsen, den gräns som brast när det första livet togs av fossila bränslen. Vi behöver bränslen som inte tar död på oss, innan det går för långt för det finns tillräckligt med död i världen, detta mönster ska ändras.

Världens energiförbrukning består av hela 80 procent fossila bränslen, en siffra som är extremt hög. Vad är konsekvenserna av dessa extremt höga siffror, vad är effekten av att använda så mycket fossila bränslen? Sjukdomar t.ex. cancer, föroreningar, extrema väder, torka, ekosystem som förstörs och massor mer hemska händelser som borde få dem flesta att tänka om och vilja vara med i kampen för att bekämpa detta hot.

Så lösningar på detta är såklart andra former av energi och bränslen som i slutändan är bra för allt och alla, dessa är några idéer, bilar som går på vätgas, elbilar, cyklar. Ja egentligen nästan allt så länge det inte är skadligt för oss, miljön eller våra djur på denna jord.
Så säg nej till fossila bränslen och var med i kampen mot en ljusare framtid utan dessa onödiga och farliga bränslen som tär sönder vår jord.
För att synliggöra våra utmaningar med fossila bränslen väljer jag att börja med att skriva några fördelar och några nackdelar.

Fördelar
Det är enkelt att följa samma mönster med användning av fossila bränslen, för 80 procent av världens energi består av det. Miljövänligenergi är mycket dyrare än fossila bränslen och det kommer kräva enorma resurser att ställa om så då är det enklare, billigare och bekvämare att behålla fossila bränslen.

Nackdelar
Det är en stor kostnad på all form av liv på jorden om vi fortsätter med denna förbrukning av fossila bränslen, så man måste byta innan det går för långt utför. De uppenbara nackdelarna är globaluppvärmning, föroreningar på luft, vatten och mark. Kan tillslut orsaka extrema väderförändringar som översvämningar, torka, orkaner, tsunamis m.m.

När man ställer nackdelar emot fördelar så vinner nackdelar enligt mig. Med andra ord har vi inget fall än att sakta men säkert styra om vår användning av alla farliga fossila bränslen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.