Bilens framtida funktioner?

mars 15th, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet
Bilens framtida funktioner?
Artiklar - TE14B
1

Vilka funktioner tror du att framtidens bilar att innehålla? Flygande, förarlösa och vägnät gjorda av magneter är bara ett par exempel på framtidens möjligheter inom bilutvecklingen.

Det finns många olika teorier om vilka funktioner våra bilar kommer att använda sig av i framtiden och många av de idéerna kommer från forskare och bilutvecklare som jobbar med funktionernas utveckling. Det mesta pekar mot förarlösa bilar som inte kräver en förare, bilar som drivs av magnetism genom ett vägnät uppbyggt av magneter. Men den funktion som är mest ”känd” är den ”flygande bilen”, men på grund av många faktorer inom fysikens lagar kommer den funktionen inte att kunna utvecklas till en helt felfri, fungerande produkt inom de kommande 50 åren med hjälp av den teknik som vi har idag.

Om förarlösa bilar redan skulle funnits idag. Hur skulle de påverka oss? och Skulle vi fortfarande vara tvungna att ta ett körkort för att få köra bilen? Det är bara en tidsfråga innan det blir en verklighet.

 

Mörker-seende?
BMW och Volvo håller just nu på att utveckla en natt-kamera som ska höja säkerheten för fotgängare och djur på allmänna vägar. Natt-kameran är en kombinerad värmekamera med en bildförstärkare som sitter bilens front och bilden visas på en monitor som sitter inuti cockpiten. När en människa eller ett djur står inom 250 meter från bilen markeras och lyses de upp på monitorn så att föraren kan se var personen/djuret är i mörkret.

Det som de två bilföretagen strävar efter är att skapa den billigaste och mest säkra versionen av kameran.

3-pedestrian-detection-and-night-vision

 

One Comment

  1. Linus, jag saknar länk till bilden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.