En bil som växer från ett frö?

mars 13th, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet
Mercedes Benz har ett koncept bygger på att man i framtiden ska kunna odla fram bilar, BIOME konceptet. Istället för att bilar ska tillverkas på ett rullande band, så ska dem alltså odlas i ett labb. Bilen ska också platsa in perfekt i jordens ekosystem, med sitt Bionektar4534 som bränsle och Biofiber som material. läs mer och få reda på om detta är troligt…
mercedes-benz-biome-concept

Sketch på framtidens BIOME bil

 

Material och bränsle

Bilen ska vara gjord av Biofiber som då ska reagera på ett ämne och då växa, den har ett frö som skapar insidan på bilen och ett som skapar utsidan. Dettta Materialet ska då vara lika starkt som stål men mycket lättare. Med Biofibret är det planerat att bilen endast ska väga runt 400 kg, vilket minskar bränslekonsumtionen mycket. Nu till bränslet som är Bionektar4534, det är ett bränsle vars enda utsläpp är syre och det är just därför man säger att denna bil passar perfekt in i jordens ekosystem. Självaste Bionektarn lagras inom Biofibret och den använder sig också av solenergi för att få ut så mycket som möjligt av energin.

Mercedes_BIOME_01

Model skapad för att visa Mercedes koncept på olika uppvisningar

 

Hur kommer det gå till och hur troligt är det?

Så är detta koncept en dröm eller kan det hända? Jag tycker detta är ett otroligt innovativt koncept av Mercedes Benz men detta kommer inte vara verklighet på länge. Jag skulle snarare tro att detta kommer vara något som man får försöka utveckla ett tag, men kanske tillslut så har vi en bil som växt fram från ett labb. Bilen har sammanlagt 6 st frön: fyra däck, ett frö fram och ett bak. Även fast det kanske är mycket långt kvar tills detta blir möjligt så kan vi fortfarande försöka använda oss utav några idéer av BIOME konceptet, som exempel kunna skapa detta material. Så vi behöver inte kunna få en bil att växa inom vår nära framtid, men vi kan försöka skapa detta organiska material för att kunna bygga bilar som kräver mindre energi. Jag tycker också vi ska försöka utveckla detta bränsle som då bara har en biprodukt som är syre, vilket skulle kunna rädda vårt största problem på jorden… miljön.

Sammanfattning

Detta är en mycket innovativ idé och jag tycker vi borde göra ännu mer liknande koncept för att jag tycker det hjälper oss utveckla nya saker och i helhet utvecklas inom vår teknik.

Så även fast vi inte har och kanske inte kommer ha tekniken för att skapa denna bil på ett tag kan den ändå ge oss något att drömma om och kanske senare utveckla.

 

Kommentera om du tror detta kommer vara möjligt! Du kan också

Läsa mer här om BIOME teknik framtids fordon

 

 

Källor:

http://www.gizmag.com/mercedes-benz-biome-concept/17096/

http://www.diseno-art.com/encyclopedia/concept_cars/mercedes_biome.html

http://www.cnet.com/pictures/mercedes-benz-biome-concept-car-is-grown-from-dna-modified-seeds/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.