breaking news

Elbilen Framtid eller inte?

mars 13th, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet
Elbilen Framtid eller inte?
Transport och fordon
0

Ljus framtiden för elbilen. Ingen mer el behövs för att kunna driva elbilen framåt.

 

Elbilen kommer förhoppningsvis ha en ljus framtid. Men när man börjar prata om elbilar så kommer någon alltid och säger att elen inte kommer räcka. Och en forskargrupp i USA har tagit fram att elbilen drar mer el I kallt och varmt väder.Men enligt Tesla och vattenfall så sparar svenska hushåll 2530 kWh per år sedan år 2000. Så Tesla säger att du då kan åka 1265 mil per år med bara insparad el. så vi behöver inte bygga ut några fler kärnkraftverk utan vi kan istället använda oss av grön el från sol och vatten för det lilla som behövs.

Den stora faktorn som avgör är om vi privatpersoner kommer köpa elbilar I framtiden eller inte. Om inte vi köper fler elbilar kommer det inte bli mer laddstationer i Sverige. En lösning till detta var att vi fick en statlig rabatt på elbilar. Det gick bra i början men pengarna räckte in så länge så man visste inte om man skulle få sin rabatt eller inte. Ett annat alternativ är att du får byta däck gratis, eller att det bara är hälften så mycket skatt på elbilar.

Om vi gör något av detta förslagen så tror jag att elbilen kommer ha en ljus framtid in bilindustrin.

94975739-300x124

 

Bild: http://vallentunafria.se/2011/12/13/fullt-mojligt-att-bygga-elbilar-for-lokaltrafik-av-skrotbilar/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.