Miljövänliga bilar – en trend eller framtiden

mars 12th, 2015 | by Redaktionen Realgymnasiet

Just nu siktar biltillverkarna fullt ut på att finna den klockrena lösningen till miljövänliga fordon. Om man tittar bakåt i tiden så har bildesignerna utnyttjat vad vi just då varit intresserade av. Är det så nu också? Är detta en trend eller framtiden?

Innefolkets livsstil

Det som påverkar en bildesign är samma sak som påverkar mode och inredning. Svaret är samhället. Allt handlar om vad som är populär just nu och vad människor är villiga att lägga pengar på. Ett bra exempel på just detta är hur amerikanerna under 1950-talet var intresserade av innefolkets livsstil. Detta utnyttjade designerna fullt ut genom att sätta vingar och turbiner på vanliga familjebilar.

Miljövänligt

Idag är den första punkten på listan hos alla biltillverkare hur bilen drivs, om den är miljövänlig och hur man kan göra den så automatisk och självdriven som möjligt.

Trend eller framtiden

Kan man jämföra en miljövänlig bil med en bil från 1950-talet som har vingar och turbiner? Brinner alla biltillverkare för att hitta en lösning som förbättrar våra bilar och räddar planeten? Är även detta en trend som en dag kommer att ta slut eller är det en glimt av framtiden?

Vi har makten

Allt handlar om vad vi vill ha och är villiga att lägga pengar på. Så om vi är intresserade av ett miljövänligare alternativ till dagens fordon så kommer biltillverkarna och designerna kämpa åt det hållet.

Uppsats: Bildesign av Julia Hjalmarsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.