breaking news

bioprintning

november 6th, 2019 | by Isabell Chaparro
bioprintning
3D-skrivare
0
  • För att använda Bioprintning till att göra så naturliga vävnader som möjligt så använder man sig av celler, tillväxt faktorer och biomatreal. Bioprintning är unikt för att man kan skapa organ och vävnader för att kolla vad påverkan av droger gör på kroppen man gör också vävnader och organ som hjälper människor som är sjuka.
  • Innan bioprintning så använder man vävnader från kroppen och man gjorde organtransplantationer.
  •   En nackdel är att det tar lång tid att printa ut. Om man ska göra en transplantation så tar det också lång tid för att man måste stå i kö för att få en donator om det inte är livshotande.
  • Ett ex. på när man använder bioprintning är när någon får en allvarlig brännskada och man förlorar mycket hud så kan man printa ut hudceller på den skadade delen. Först är det en scanner som kollar hur stort och djupt såret är sen printas cellerna ut och det ska göra att såret läker snabbare och det ska se lite mer naturligt ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.