breaking news

3d skrivning av enfärgad plast

november 6th, 2019 | by Isaac Edling
3d skrivning av enfärgad plast
CNC-teknik
0

Principen /unika egenskaper

På ett mycket förenklat sätt kan man säga att en 3d skrivare. skapar ett objekt genom att lägga tunna lager av ett material ovanpå varandra, och på detta sätt byggs en tredimensionell form upp. 3D-utskriften sker på en plattform som kan höjas och sänkas under utskriftens gång

Hur gjorde man tidigare

Historien bakom 3D-utskrifter sträcker sig ända tillbaka till när Johannes Gutenberg uppfann tryckpressen i mitten av 1400-talet. Allt eftersom århundradena har gått har uppfinnare fortsatt att utveckla trycktekniken, men det var den digitala revolutionen på 1900-talet och introduktionen av bläckstråle- och laserskrivare som drev det andra stora paradigmskiftet.

Idag befinner vi oss mitt i en annan utskriftsrevolution. 3D utskrifter omvandlar branscher och liv inom läkemedelsbranschen, det militära, byggnadsbranschen, livsmedelsbranschen m.m. 

För- och nackdelar jämfört

Fördelar: Bidrar till större flexibilitet. Det finns dock flera fördelar för industriaktörer att använda sig av 3D, som inte bara medför produktion i material såsom plast och stål, utan även en väsentligt större flexibilitet.

Nackdelar: med 3Dskrivare3Dskrivare använder ofta flytande polymerer, eller ett pulver bestående av harts eller gips för att bygga objektskikt. Dessa material gör 3Dskrivare inte kan producera stora och medelstora föremål på grund av brist på hållfasthet.

Källor: bild

http://www.dator.xyz/Hardvara/computer-printers/20259.html

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.