breaking news

3D-Skrivna Hus

oktober 27th, 2019 | by Sven Gard
3D-Skrivna Hus
CNC-teknik
1

Att 3D-printa ut hus har nyligen växt som ett sätt för företag att bygga hus för en otroligt låg kostnad. Genom att använda sig av denna CNC-teknik kan man bygga ett hus på ungefär 24 timmar. På grund av att det är så billigt och tar så kort tid så används denna teknik mest i fattiga länder för folk som är utsatta så att dem kan få ett hus. Att bygga hus på det vanliga sättet för hands och med maskiner tar vanligtvis mycket längre tid än vad det gör att bygga med denna teknik. Men på grund av att det är så nytt så används det inte riktigt så ofta.

Att bygga med denna nya teknik är väldigt bra för flera saker, det kostar mycket mindre än vad det gör att bygga ett nytt hus genom att använda sig av personer och maskiner. Detta beror dels på att man inte behöver betala ut löner eller hyra för maskiner. Det tar även mycket kortare tid att bygga hus på detta sett. En nackdel med att utskriva hus på detta sätt är att man bara kan använda sig av material som plast och betong. Detta betyder att man inte kan använda sig av till exempel trä, detta leder till att vi inte vill använda denna teknik lika mycket.

Ett 3D-Printing företag producerade i mars 2018 ett 35m2 hus för bara $10 000 som tog 48 timmar. Ett år senare lyckades dem att göra ett lika stort hus för $4 000 på 24 timmar.

Källor: http://teknikprojektet.se/?p=15602

https://www.youtube.com/watch?v=nH-zpnoNLEU

One Comment

  1. Celia Fogelberg says:

    very mucho goodo learned lot of tingth

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.